Workshops 2017

RONDE A

Workshop 1: Medezeggenschap voor fanatiekelingen; waar ligt de grens?
Progressief Medicijnen (ProMed) Groningen

Wat is de bijdrage van medezeggenschap en waar ligt de grens? In deze workshop wordt gefocust op de rol van medezeggenschap met voorbeelden vanuit Groningen. De workshop wordt gegeven door ProMed, het overkoepelende belangenbehartigingsorgaan van geneeskundestudenten in Groningen.

Workshop 1:Student Counseling for fanatics? Where to draw the line

Workshop 2: College Assessoren
Teske van Hof, College Assessoren Groningen

In deze workshop wordt uitgelegd hoe het contact van de medezeggenschap tussen de faculteiten in Groningen is geregeld, namelijk via het college van Assessoren. Daarna wordt er interactief ingegaan op de verschillen tussen Groningen en de andere universiteiten.

Workshop 3: Argumentation (argumentatie)
GDS Kalliope

In order to enable you to find the best arguments possible to support your point in a debate, we will learn you to use debating tricks in shaping your argumentation.

Depending on the participants, this workshop will be held in English.

Workshop 4: Effective meetings (effectief vergaderen)
GDS Kalliope

Sometime meetings seem to take forever without really going anywhere. In this workshop, we will teach you the tricks to solve endless discussions and take meetings to a higher level of efficiency.

Depending on the participants, this workshop will be held in English.

Workshop 5: Adviesvaardigheden
HRD-group

Om een serieuze rol in medezeggenschap te spelen, heb je adviesvaardigheden nodig. Op basis van enkele korte oefeningen leer je in deze workshop hoe je je vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Workshop 6: Hoe maak je een goed cv?
VvAA

Vaak word je enkel op basis van een cv uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hoe kun je je cv zo goed mogelijk maken om de kansen op een gesprek en een uiteindelijke baan of specialisatie te verhogen? Dat wordt in deze workshop behandeld.

 

RONDE B

Workshop 1: Screening and nutritional (risk) assessment of malnutrition in the hospital
Priya Dewansingh, MSc, PhD candidate, Clinical Malnutrition

In deze workshop zal ingegaan worden op een screeningstool voor ondervoeding in het ziekenhuis binnen verschillende patiëntgroepen. Op interactieve wijze zal deze screeningstool gedemonstreerd worden en zal uitgelegd worden waarom dit relevant is.

Depending on the participants, this workshop will be held in English.


Workshop 2: Beweging in de geneeskunde: er gaat iets veranderen!
Dr. Rienk Dekker, revalidatiearts UMCG

In deze workshop zal op interactieve en praktische wijze toegelicht worden hoe beweging en sport ingezet kan worden als middel om herstel en genezing te bevorderen.

Workshop 3: Eloquentia (eloquentie)
GDS Kalliope

If you want to make sure your ideas are perceived the way that you intend, and you want to be able to give an eloquent presentation, this is the place to be.

Depending on the participants, this workshop will be held in English.

Workshop 4: Talk like TED
GDS Kalliope

Pitch perfect! Have you always wanted to speak as if you are giving a TED talk? Then attend this workshop.

Workshop 5: Cao voor dummies
Mevr. Brigitte Sprokholt, LAD

In deze workshop wordt kort uitgelegd wat het belang van een cao is en wat je er als student aan hebt. Deze workshop zal gegeven worden namens de LAD (Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband) en de FBZ (Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg).

Workshop 6: Houd ook je financiën gezond!

ABN Amro

Financiën vormen een belangrijk deel van een gezond en gelukkig leven. In deze workshop wordt gekeken naar de belangrijkste dingen die je tegen kunt komen op financieel gebied, zoals hypotheken, verzekeringen, enzovoort, en hoe je deze problemen het best aan kunt pakken om te voorkomen dat je financiën roet in het eten gooien.

 

RONDE C

Workshop 1: Student schikt het?!
Marieke Vogd-Uiterwijk en Liesbeth Koenderink, onderwijscoördinatoren UMCG

Per jaar starten 3000 studenten met de opleiding geneeskunde. Maar wat als de student niet geschikt blijkt te zijn voor het vak in de masterfase? Wat zou je doen?

Workshop 2: Healthy Ageing + Active Ageing = Happy Ageing
Dr. Ate Dijkstra, Lector iHuman Welzijn Zorg Digitaal, NHL Hogeschool

We worden allemaal ouder. In deze workshop worden de mogelijkheden en belemmeringen verkent van eHealth en serious gaming in relatie tot gezond en gelukkig ouder worden.

Workshop 3: Medisch leiderschap – when a team becomes a challenge
Platform Medisch Leiderschap

In deze workshop worden handvatten geboden om medisch leiderschap te ontwikkelen. Er wordt gefocust op het tonen van leiderschap in teamsituaties, met behulp van praktische scenario’s.

Workshop 4: Keuzes Maken
Arts & Organisatie

Iedereen moet dagelijks keuzes maken. Als jonge coassistent zijn deze keuzes soms een stuk zwaarder: waarin ga je je specialiseren? Wat ga je doen? In deze workshop helpen we jullie nadenken over keuzes maken en het type kiezer dat je bent.